MORAL ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU KAPSAMINDA HİZMET VERMEKTEDİR.
Resmî Gazete Tarihi: 20.07.2013 Resmî Gazete Sayısı: 28713
İŞYERİ HEKİMİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
İşyeri Hekiminin Nitelikleri, Görev, Yetki ve Yükümlülükleri ile Çalışma Usûl ve Esasları
İşyeri Hekimi:
İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği belgesine sahip hekim
İşyeri Hekimi Görevleri
Resmî Gazete Tarihi: 20.07.2013 Resmî Gazete Sayısı: 28713
İŞYERİ HEKİMİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Diğer Sağlık Personelinin Nitelikleri, Görev, Yetki ve Yükümlülükleri ile Çalışma Usûl ve Esasları
Diğer Sağlık Personeli:
İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevlendirilmek üzere Bakanlıkça belgelendirilmiş hemşire, sağlık memuru, acil tıp teknisyeni ve çevre sağlığı teknisyeni diplomasına sahip olan kişiler ile Bakanlıkça verilen işyeri hemşireliği belgesine sahip kişiler
Diğer Sağlık Personeli Görevleri:
Resmî Gazete Tarihi: 29.12.2012 Resmî Gazete Sayısı: 28512
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK
İş Güvenliği Uzmanı:
Mühendislik veya mimarlık eğitimi veren fakülte mezunları ile teknik elemanlar; iş sağlığı ve güvenliği veya iş güvenliği programından mezun olanlar bu Yönetmeliğe göre geçerli iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olan kişiler.
İş güvenliği uzmanlarından; (C) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli sınıfta, (B) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli ve tehlikeli sınıflarda, (A) sınıfı belgeye sahip olanlar ise bütün tehlike sınıflarında yer alan işyerlerinde çalışabilirler
İşçi sağlığı, işçilerin sağlıklarını sosyal, psikolojik ve fiziksel olarak korumak, sağlığa aykırı çalışma koşullarının önlemini alarak işçileri zararlı etkilerden korumaktır.
İş güvenliği; İşçilerin iş kazalarına ve meslek hastalıklarına uğramalarını önlemek amacı ile güvenli çalışma ortamını oluşturmak için alınması gereken tedbirlerdir.
İşçi sağlığı ve iş güvenliğinde taraflar olarak; iş güvenliği uzmanlarınn, işyeri hekimlerinin, diğer sağlık personellerinin, işverenin, işçilerin ve devletin yükümlülükleri vardır.
İş Güvenliği Uzmanlarının Yükümlülükleri;
İş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi çalışmaları ve uygulanması, risk değerlendirmesi sonucunda alınması gereken sağlık ve güvenlik önlemleri konusunda işverene öneriler ve takibi
İşyerinde iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı gereği yapılması gereken periyodik bakım, kontrol ve ölçümlerin planlaması ve uygulamaların kontrolü
Resmî Gazete Tarihi: 09.08.2016 Resmî Gazete Sayısı: 29796
DENİZ VE İÇSULAR TARAMA YÖNETMELİĞİ
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Tarama Projesi, Tarama İzni Alınması ve Tarama Faaliyeti
Tarama projesinin hazırlanması ve içeriği
ç) Hedeflenen derinlikteki zemin yapısı.
ğ) Tarama alanının mevkii, sınırları ve varsa komşu alanlarda su altı ve üstünde bulunan deniz ve kıyı yapılarına ilişkin bilgileri.
ı) Dökü yerinin koordinatlarını ve tarama sahasına mesafesi.
(2) Tarama yapılacak tesis/bölge dikkate alınarak birinci fıkradaki bilgi ve belgelerden gerekli olanların bölge müdürlüğünce istenmesi esastır.
(3) Tarama talep sahibinin Balıkçı Barınağı İşleticisi/Kooperatifi ve tarama faaliyetini gerçekleştirecek olanın Başmühendislik olması durumunda, talep edilmesi halinde Tarama Projesini Başmühendislikler hazırlayabilir.
Tarama ön izin alma başvurusu
ç) Tarama talep sahibi ile Başmühendislik/Tarayan arasındaki anlaşmaya esas ön protokol ve Tarama Yetki Belgesinin bir örneği.
Tarama izni
ç) Tarama talep sahibi ile Başmühendislik/Tarayan arasındaki anlaşmaya esas bilgi-belge ve Tarama Yetki Belgesinin bir örneği.
(2) Bu belgelerle birlikte seyir, can, mal ve çevre emniyeti dikkate alınarak Liman Başkanlığı tarafından tarama izni verilir.
Targim, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir Çevre Danışmanlık firması olup, 01.11.2022 tarihli ve 32000 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Çevre Yönetim Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında hizmet vermektedir.
Danışmanlık hizmeti kapsamında tesislerin;
-Çevre İzin ve Lisans belgesinin alınması ve süreçlerin takibi,
-Atık yönetim planın hazırlanması ve onay yazısının alınması,
-Yıllık beyanlarının yapılması,
-Aylık ve yıllık raporlarının düzenlenmesi,
-Tesis personellerine düzenli olarak çevre eğitiminin verilmesi,
-Mevzuat kapsamındaki evrakların takibi (kapasite raporu, poliçe vs)
-Tesisin yükümlü olduğu emisyon atıksu vb ölçümlerin takibi yapılmaktadır.
Tesisin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından almış olduğu yetki belgesi aşağıda verilmiştir.
1.TMGD DANIŞMANLIĞI
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD): İfa edeceği görev ve nitelikleri ADR Bölüm 1.8.3’te belirtilen ve Bakanlık tarafından Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Sertifikası düzenlenerek yetkilendirilen gerçek kişidir.
18.06.2022 tarihli ve 31870 sayılı Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşıması Hakkında Yönetmeliğin sekizinci maddesindeki alt bentlerine tabi olan ilgili işletmelerin TMGD istihdam etmesi veya TMGD hizmet almakla yükümlüdür.
Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi (TMFB): yönetmelik kapsamında tehlikeli madde ile iştigal eden bazı işletmelerin kayıt altına alınması ve bu işletmelerin sorumluluk ve yükümlülüklerini yerine getirip getirmediklerinin tespitinin yapılabilmesi amacıyla Bakanlıkça düzenlenen belgedir.
18.06.2022 tarihli ve 31870 sayılı Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşıması Hakkında Yönetmeliğin yedinci maddesindeki alt bentlerine tabi olan işletmeler TMFB almakla yükümlüdür.
3.TEHLİKELİ MADDE FAALİYET TESPİT RAPORU
İşletmenin, 18.06.2022 tarihli ve 31870 sayılı Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşıması Hakkında Yönetmeliğin kapsamındaki faaliyet konularının belirlenmesi ve tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmeti alıp almayacağının tespiti için ilk başvurularda TMGDK bünyesinde istihdam edilen TMGD tarafından, daha sonra yapılacak başvurularda ise TMGDK bünyesinde istihdam edilen TMGD veya varsa işletmenin bünyesinde istihdam edilen TMGD tarafından işletmede, yerinde yapılan tespitler ve incelemeler çerçevesinde düzenlenen ve işletme yetkilisince onaylanan rapordur.
18.06.2022 tarihli ve 31870 sayılı Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşıması Hakkında Yönetmeliğin sekizinci maddesindeki alt bentlerin dışında kalan ilgili işletmelerin TMGD istihdam etmesi veya TMGD hizmet almakta yükümlü olmayan işletmelerin her yılın ilk aylarında ilgili Bölge Müdürlüklerine Muafiyet Raporu beyan etmekle yükümlüdür.
18.06.2022 tarihli 31870 sayılı Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliğin on ikinci maddesindeki alt bentlerine tabi olan işletmeler Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesinin (TMFB) faaliyet konu değişikliği veya TMFB iptali gerekmektedir.
18.06.2022 tarihli ve 31870 sayılı Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşıması Hakkında Yönetmeliğin yirmi yedinci maddesinin ç) bendine göre;
ADR 1.8.3.3 uyarınca tehlikeli madde faaliyetlerine ilişkin yıllık faaliyet raporunu eksiksiz ve doğru olarak hazırlanması ve takip eden yılın ilk dört ayı içerisinde, e-Devlet üzerinden bildirilmesi gerekmektedir.
18.06.2022 tarihli ve 31870 sayılı Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşıması Hakkında Yönetmeliğin yirmi yedinci maddelerin c) bentlerine göre;
ADR 1.10.3.2’de belirtilen hususlar dâhilinde güvenlik planının hazırlanır.
18.06.2022 tarihli ve 31870 sayılı Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşıması Hakkında Yönetmeliğin yedinci ve yirmi yedinci maddelerin alt bentlerine göre;
7.Madde 2. Bendine göre; TMFB’si olan ancak tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmeti alma zorunluluğu bulunmayan işletmeler, tehlikeli maddelerin taşınmasında yer alan çalışanlarına, sorumluluk vermeden önce ADR Bölüm 1.3 kapsamındaki eğitimleri aldırmak ve bu eğitimlere ilişkin kayıtları güncel olarak tutmaktan sorumludur. ADR Bölüm 1.3 kapsamında bu işletmelere verilecek eğitimlere ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenir.
27.madde b) bendine göre; Tehlikeli maddelerin taşınması ile ilgili süreçlerde çalışan personele işe girişlerinde ve her yılın ilk ayı içerisinde, tehlikeli maddelere ilişkin ADR Bölüm 1.3 kapsamındaki eğitimlerin verilmesi ve eğitim kayıtlarının tutulması gerekmektedir.
Tüm Profesyonel hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi edinmek için linke tıklayınız.
TARGİM şirketler grubu, 5 ayrı şirket, 15 ayrı meslek grubu, 130 çalışan ile Kocaeli-Merkez, Yalova ve Ankara şubelerinden oluşmaktadır. Şirketimiz Türkiye’nin ilk tarımsal danışmanlık şirketi olmasının yanında, ülkemizde Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çalışma Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı olmak üzere 5 bakanlık tarafından yetkilendirilmiş tek danışmanlık – müşavirlik şirketi olarak yatırımcının en güvenilir firmasıdır ve bu kapsamlarda 2006’dan bu yana hizmet vermektedir.
Şirketlerimizin Hizmet Ana Başlıkları
Çevre, Kıyı, Projelendirme, Tarım, Enerji, Maden, Lisanslama
Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı
Planlama ve Süreç Takibi
Arkeoloji - Mimarlık - Restorasyon - Konservasyon
5 Ayrı Bakanlık Onayımız
Branşlarında Uzman Kadrolarımız
Kaliteli İş Anlayışımız
15+ Yılı Aşkın Tecrübemiz
Targim-Kocaeli
Targim-Ankara
Moral-Yalova
Targim-Yalova
Bu web sitesi (targim.com.tr), çevirimiçi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz.
KIYI YAPILARI PLANLARI
• İSTANBUL İLİ, ÜSKÜDAR İLÇESİ, SALACAK MAHALLESİ, 369 ADA 1 PARSEL KIZ KULESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM VE 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI